20-25 dkg liszt
1 csipet só
cukor
1 db tojás
tej
szénsavas víz
A töltelékhez:
50 dkg túró
ízlés szerint porcukor
3 db tojás
mazsola
reszelt citromhéj
10 g vaníliás cukor
Az öntethez:
1 db tojás
1 dl tej
10 g vaníliás cukor
A palacsintákat elkészítjük, és kisütjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi anyagot, a tojások sárgáját. A tojások fehérjét keményre verjük, és a óvatosan a túróhoz keverjük. Betöltjük a palacsintákat.
Az öntethez valókat kikeverjük, és a palacsintára öntjük. 200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat félbe vágjuk, és szép sorban a tálba tesszük. (kicsit egymásra csúsztatva)
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, az 10 dkg cukornak megfelelő édesítővel, sóval, grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 160 fokra melegítsük elő. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével habosra keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát készítünk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy feldolgozható állagúvá váljon. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. A lyukas virágokat lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 9 deci tejben megfőzzük a pudingot és félre tesszük hűlni, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá. Két lapot sütünk belőle....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes