3 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
1.5 dl víz
2 db leveskocka
2 konzerv gyöngybab
étolaj
2 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
víz
só
bors
ételízesítő
petrezselyem zöld
A répát, zöldséget, hagymát megpucolom. 1.5 dl vízbe rakom, hozzáadom a 2 db leveskockát és puhára főzöm.
Közben elkészítem a rántást, egy kicsi olajba rakok 4 gerezd áttört fokhagymát, majd 2 evőkanál lisztet, kevergetem majd hozzáadom az 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis vizet, kevergetem míg szép sima nem lesz.
Majd a 2 konzerv babot lecsepegtetem és hozzáadom a leveshez. Sózom, borsozom, rakok bele ízlés szerint egy kis ételízesítőt és petrezselyemzöldet. Majd az elkészült rántást, kevergetem forrásig.
Lehet bele rakni csipetkét is.
A zellert megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon párolni kezdjük. Amikor már majdnem puha, felöntjük a zöldségalaplével, megsózzuk, és lassú tűzön teljesen pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, és kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és kisebb darabokra aprítjuk. A húst a zöldségekkel együtt egy nagyobb edénybe tesszük, és hozzáad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesOlajon a répát, az aprított fokhagymát és a babérlevelet megpirítjuk. Ezután beleszórjuk a száraz fűszert: citromos bors, sáfrány, kömény, só, majd a lecsöpögtetett garnélát hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karikára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd liszttel meghintve tovább pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, és ha forr, a leveskockát beletesszük. Néhány percig főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű