30 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor
1 evőkanál rum
1 db tojássárga
1 csipet só
ízlés szerint reszelt citromhéj
A csokoládébevonó hozzávalói:
20 dkg tortabevonó csokoládé (Party)
0.5 dl étolaj
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a darált mogyorót.
Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat. (én 6 cm átmérőjű szaggatót használtam)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztakorongokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép világos színűre.
A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni, és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszuk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor vonjuk be a csokoládéval.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.
Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, kristálycukrot, 1 tojást, vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta. Fóliába csomagolva 30 pe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kókuszreszelék felét összekeverjük a kakaóporral, zabpehellyel, és a villával összetört túróval és banánnal. Kicsit állni hagyjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a maradé...
Elkészítési idő: 10-15 perc Nehézség: KönnyűElőző nap elkészítjük a gyümölcsös réteget.Az édesítővel és vaníliával közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zselatint és addig tartjuk még a lángon, folytonos keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem, kinyújtom és kibélelek vele egy szögletes jénait. A töltelék hozzávalóit összemelegítem majd belekeverem az 5 tojás sárgáját. Rásimítom a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes