10 evőkanál víz
100 g vaj
100 g rétes liszt (grízes)
4 db M-es tojás
A krémhez:
5 dl tej
20 g vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
3 db egész M-es tojás
3 evőkanál liszt
2 dl tejszín
A vizet, a vajat lábosban fölforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, mikor összeállt, és elvált az edényfalától, levesszük a lángról és egyenként belekeverjük a 4 egész tojást, mindegyikkel külön -külön kikeverjük
A sütőpapíros lemezre diónyi halmokat szaggatunk, és előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük, Ha a tésztánk aranyszínű megsültek a fánkok.
Arra ügyeljünk hogy kb. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a tésztánk szép üreges legyen.
Levágjuk a tészták tetejét.
A krémnek a 4 dl tejet felforralunk. Az 1 dl tejben simára kikeverjük a a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a lisztet és a forrásba levő tejbe állandó keverés közbe beleöntjük mikor puffog levesszük a lángról. Ha kihűlt beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját.
Megtöltjük a krémmel, a krém tetejére nyomjuk a keményre vert tejszínt.
Aki akarja porcukorral megszórva kínálja.
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA palacsintatésztát kikeverem, fél órát pihentetem és a szokott módon kisütöm A krémhez vízgőz fölött kikeverem a 3 tojássárgáját és a 3 ek porcukrot. Ezt összekeverem a mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk Ezut...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes