10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 g csomag sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín
400 g tejföl (piros dobozos)
1 csomag habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 db kisebb citom leve
4 db kiwi
A tetejére:
1 csomag tortazselé (színtelen)
2.5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200 C fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem.
A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam.
A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval, a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem.
A kiviket meghámoztam. Tojás szeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre.
A tortazselét a cukorral, citrom levével,vízzel felforraltam. Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kiwi szeletet befedje. Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítés A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihű...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKét piskótát sütünk első körben, egy barnát és egy fehéret, míg az egyik sül, elkészítjük a csokikrémet, a másik sütőidő alatt pedig szirupot főzünk és diót pirítunk. Barna piskót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű