menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya


Írta:

Elk. idő: 240
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertésköröm
4 db sertésfül
1 db kisebb első csülök filézve (sertés)
5 db sertésfarok
0,5 db füstölt csülök csontozva
4 db petrezselyemgyökér
4 db sárgarépa
1 db zeller gumó
1 nagy fej vöröshagyma
10 db fokhagyma gerezd
5 db babérlevél
20 szem bors
1 kanál vegeta
2 ek só de meg kell kóstolni mivel van benne füstölt csülök is

Elkészítés:


Megpucoljuk a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni hideg vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm, és leöblítem az egész húst.

Újra hideg vízbe teszem fel főni, amikor felforr ha van habja akkor leszedem, beleteszem a megpucolt zöldségeket és sózom borsozom én még teszek hozzá vegetát is.
Lassan ép hogy gyöngyözzön, közben ellenőrzöm, hogy kell-e még só, készre főzöm kb. 3-4 óra. Ekkor kiszedem a húsokat,ha egy kicsit hűlt akkor kicsontozom, és tányérokra rakom, hogy mindenből legyen benne. A tányér aljára karikázok egy kicsit a főtt zöldségekből is.
A levét leszűröm és apróra vágott fokhagymával ízesítem kb. 5 gerezd. A levet rá szedem a tányérokra, és a tetejét megszórom egy kis őrölt borssal, és őrölt paprikával. Hidegre teszem. Másnap lehet fogyasztani.

Kocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Menemen
Menemen

Az apróra vágott hagymát egy picit megdinszteljük a teavajjal kikent serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, kicsit később a szintén apróra vágott paradicsomot. A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajt
Sajt

5l Tej (3.5 %) - os a tejett egy nagyobb fazékban felteszem főni, amikor már fel főtt lehuzom a tüzről és 15-20 percet hagyom hűlni ezután teszek bele 4-5 evőkanál 10%os ecetet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsálya - torokfájásra
Zsálya - torokfájásra

Amire vigyáznunk kell! Nem ajánlatos túl sokat fogyasztani a zsályából, mert csersavai és keserűanyagai az enzimműködést serkentik, így megzavarhatják az emésztőrendszert. Ha akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk