A piskótához:
16 dkg liszt
16 dkg cukor
8 db tojás
12 g sütőpor
só
A mázhoz:
1 evőkanál liszt
25 dkg porcukor
3 evőkanál holland kakaópor
2 dl tej
10 dkg vaj
A beforgatáshoz:
25 dkg kókuszreszelék
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a sót és a tojássárgás masszához öntjük.
A fehérjékből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a lisztes egyvelegünkbe.
180 C fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. (Kb 25 perc)
Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.
Máz: az 1 ek lisztet a kakaóval és porcukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és beledaraboljuk a vajat. Ezt lassú tűzön sűrűre főzzük.
Utolsó lépésként a piskótákat villa segítségével beleforgatjuk a kakaós mázba, majd a kókuszreszelékbe.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőtepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliával elektromos habverővel addig keverjük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral, utána hozzákeverjük a tojásokat is. Miután összeállt, beleszórjuk a lisztet, sütőport, mákot, tejet, fahájat és simára keverjük. Kb 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kettéválasztod. A szilárd hozzávalókat elkevered alaposan, majd mehet bele a banánpüré és a tojássárgája. A fehérjét verd fel habbá, majd forgasd bele a masszába. Töltsd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű