A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 ek liszt
8 dkg diótöltelék
2 ek kakaópor
20 g sütőpor
A krémhez:
2 dl cukrászhab
25 dkg mascarpone
1 csomag habfix
1 kg eper
3 ek cukor
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztát.
Egy 26 cm-es formában, 160 C fokon előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt 2 lapra vágjuk.
A krémhez 20 dkg epret összeturmixoljuk, megédesítjük, a legszebbeket kiválogatjuk a díszítéshez.
A cukrászhabot felverjük keményre, majd hozzáadjuk a turmixolt epret, a mascarponét és a habfixet.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel (esetleg habzsákkal), eperdarabokkal megszórjuk, kicsit belenyomkodjuk, majd még egy réteg hab és a másik tesztalappal befedjük.
A maradék krémmel és eperrel a tetejét díszítjük.
Sütéssel készült lap: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt meg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKekszet apróra törjük, adunk hozzá 1 ek. Nutellát és a puha vajat. Alaposan összekeverjük és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk (a formát béleljük ki sütőpapírral). A mascarp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű