A tésztához:
30 dkg finomliszt (BL55)
15 dkg vaj
1 mk sütőpor (elhagyható)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 ek cukor
A krémhez:
40 g vaníliás pudingpor
3 ek cukor
450 ml tej
25 dkg krémtúró
A gyümölcszseléhez:
25 dkg ribizrli
1 ek cukor
1 ek kukoricakeményítő
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.Ha a tészta nem állna össze, pár csepp jéghideg vizet lehet hozzáadni,de tényleg óvatosan hogy a tészta szépen összeálljon,és ne válljon folyóssá ragadóssá. A tésztát 30 percre letakarva hűtőbe tesszük.
A krémhez megfőzzük a pudingot sűrűre. Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a krémtúróval
A tésztát kivajazott lisztezett piteformában 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Ha kihűlt megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére is díszítésnek.
A gyümölcszseléhez feltesszük főni a ribizlit a cukorral, ha már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a keményítőt és felrottyantjuk,ráöntjük a tortánk tetejére,és mehet a hűtőbe. Végül ízlés szerint díszítjük
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A lisztet, és a sütőport átszitálva, hozzá keverjük. A nagyobbaknál a papí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az 5 dl vízzel puhára főzzük. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a répapürét a lábasba, hozzáadjuk a cukrokat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz omlós kekszet törd teljesen morzsásra. Ha aprítógépbe teszed, pillanatok alatt végzel vele. Közben rakd a vajat a mikróba fél percre, hogy egy kicsit felolvadjon, és könnyű legy...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű