4 db tv paprika
1 l paradicsomlé
1 kg burgonya
ízlés szerint cukor
400 g darálthús
60 g rizs párolva
1 db egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A paprikákat megmosom, kimagozom és félre teszem. A megtisztított hagymákat apróra vágom, és kevés olajon meg dinsztelem.
A húst, a hagymákat, a rizst, a sót, a borsot a tojást, összekeverem, és a paprikákat lazán megtöltöm a masszával, a maradék masszából gombócokat formálok nem túl nagyokat hogy jól és rövid idő alatt meg főljön.
Közben a megtisztított, 4 részre vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük.
Egy lábosba beleöntjük a paradicsom levet, beletesszük a paprikákat, a gombócokat, csipet sót dobunk bele, és lángfogó karikán lassú tűznél készre főzzük.
Óvatosan a fakanállal megemelgetjük a gombócokat és a paprikát, vigyázva arra hogy nehogy szét essenek.
Ha készre főtt, cukrot dobunk bele ízlés szerint, és főtt burgonyával kínáljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűl...
Elkészítési idő: 30-35 percig Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.) Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, majd csíkokra vágom és az olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát és többször megkeverve tovább párolom. Néhány perc múlva hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű