50 dkg rétesbúzaliszt
11 db tojás /9 db a rántottához, 2 db a tésztához/
2 teáskanál só
3 l víz
1,5 dl napraforgó olaj
A tojásokhoz 1 teáskanál sót adunk.
Alaposan felverjük a tojásokat.
A felforrósított olajhoz öntjük a felvert tojásokat.
Folyamatosan kevergetve megsütjük.
Kimérjük, megszitáljuk a réteslisztet.
Hozzáadom a 2 db tojást, sót, 2,5 dl vizet, hogy lágy, legyen a tésztánk.
A forró lobogó vízbe, tésztaszaggatón, gyors mozdulatokkal szaggatom ki a tésztáját.
Amikor a tészta a víz tetején úszik,megfőtt, szűrővel szedem le.
A nokedlit alaposan a tojáshoz keverem.
Az ételt fejes salátával, savanyúsággal tálalom.
500 g gesztenyét süss meg sütőben, ha elkészült még melegen pucold meg. Tedd vissza a sütőbe 60-70 fokra, hogy kiszáradjon. Ezután a keverőedénybe téve 30mp-1p/10 fokozaton őröld l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a karikákra vágott kolbászt, a kétféle hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma opálossá n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűe
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvajhoz adjuk az összes hozzávalót. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a fokhagymát átnyomjuk. Alaposan összekeverjük, ha kell utána ízesítünk, és már kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű