Borsó
sárgarépa
gyökér
liszt
piros paprika
só
Összedarabolom a zöldségeket, megmosom őket. Kevés olajon megdinsztelem, kevés lisztet szórok rá, majd piros paprikát, sót. Lassan felengedem vízzel, de vigyázok, hogy ne legyen csomós. Mikor majdnem kész kis galuskát szaggatok bele.
A répát felszeleteljük, majd kevés olajon megpirítjuk kis lángon a mustármagot, míg el nem kezd pattogni (ne hevítsük túl, mert megég!). Utána beletesszük a többi fűszert, és az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplé hozzávalóit legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük. A májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott kenyeret, a nyers csirkemájat, a tojást és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobjuk a feldarabolt gombát, a zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű