50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor (vagy 20 dkg Glukonon)
1 mokkáskanál rumaroma (én ennél jelentősen többet teszek bele)
1 csomag kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt (itt diabetikus) leve
(Mivel én teszek a közepébe meggyszemet is, így az sem vész kárba!)
A kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal.
A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor-kakaó-kekszpor-vaj keverékhez, annyit teszünk hozzá, hogy jól formálható legyen. (Tapasztalat: az összes belefér!)
Nedves kézzel golyókat formálunk belőle (én a közepébe mindig teszek egy szem meggyet), majd egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Fóliával letakarva hűtőszekrénybe vagy valami hideg helyre tesszük, amíg megkeményedik.
VIGYÁZAT!!! Ne hagyjuk jól látható helyen, mert könnyen felzabálódik észrevétlenül!!!
A lisztet a szalagáréval összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a tojást. A tésztát jól összegyúrjuk. Ha nem elég lágy, kicsi tejjel puhítjuk. 3 lapot sütünk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a meggylevet. Jól összedolgozzuk, majd porcukorral meghintett alufólialapon fél centi vastagra kinyújtjuk (kb. 30 × 23 cm). Rásimítjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük míg vastag, egynemű krém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat és kicsit még...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű