- 500g habtejszín
- 250g mascarpone sajt
- 130g cukor
- 200g tej
- 1 zselatin
A zselatint keverjük el jól cukros tejbe. Keverjünk össze mindent (a habtejszínt nem kell felverni). Öntsük bele egy lapos jénaiba, 3-4 órára hűtőben dermesszük meg.
Az eredeti recept nem zselatinos,mi azzal kipróbáltuk anyával és működik. A zselatint jól el kell keverni mert csomós maradhat,mint velem is történt. Lehetőleg robotgéppel menjünk át az egész ,,tésztán" mielőtt a tejszínhabot beleöntjük,így valószínűleg csomómentes lesz.
Karamellöntettel tálaljuk.
Keverjük össze a vajat, a cukrot és a tojást. Lassan adagolva keverjük hozzá a lisztet és a többi hozzávalót. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Fontos, hogy a tészta el...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, az 10 dkg cukornak megfelelő édesítővel, sóval, grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű