Tésztához:
6 tojásfehérje
4 tojássárgája
14 dkg cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
14 dkg darált dió
Krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
vaníliaaroma
1 maréknyi vágott dió (a tésztára szórjuk)
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral. A tojások sárgáját is belekavarjuk. A habhoz kavarjuk a lisztet, a sütőport, majd a darált diót is. A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tejet, a tojássárgáját, a lisztet, a kávéport és a cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett addig főzzük, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A vajhoz kavarjuk a krémet. A tésztát megszórjuk a darabos dióval, majd megkenjük a krémmel. Apróra vágott dióval megszórhatjuk a tetejét, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
1 tojást 5 dkg margarinnal kikeverni - 20 dkg cukor, 25 dkg liszt.1 cs.sütőpor, 3 evőkanál kakaópor, 2,5 dl tej. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük és sütjük. Ha kettév...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. 2. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát. 3. A krémhez a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Szedjük szét a tojás sárgáját és a fehérjét. 2. A fehérjét, habverővel kemény habbá verjük. 3. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk,majd hozzá keverjük az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű