3 tojás
3 evőkanál krémsajt (lehetőleg natúr, de kísérletezhetsz is később)
¼ teáskanál sütőpor
ízlés szerint só
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgáját keverd el a krémsajttal, illetve a kiválasztott fűszerekkel.
- A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd fel kemény habbá.
- A két keveréket óvatosan, a kezeddel, kitárt ujjakkal dolgozd össze úgy, hogy ne törjön össze a habod.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis kerek formákat önts ki ebből a tésztából úgy, hogy egymástól kényelmes távolságra legyenek.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd addig, míg szép aranybarna nem lesz. Körülbelül 15-20 perc.
- Ha kész, hagyd egy picit kihűlni. Ezután fogyaszthatod köretként, esti nasiként, kenyér helyett, szendvicsként, ahogyan neked jól esik. Akár még elalvás előtt is ;)
Az lisztet, a sütőporral, a reszelt sajttal, sóval elkeverjük, majd beletesszük a tojásokat és a puha vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés tejet. A tésztából hen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kiny...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához való alapanyagokat egy tálba összeöntjük, majd összegyúrjuk, míg egységes masszát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk, minimum 2 órát hűtőben pihentetjük. Ujj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű