menu

Családireceptkönyv.hu

Hókifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A forgatáshoz
20-25 dkg vaníliás porcukor
A töltelékhez
0,3 dl rum
2 csomag vaníliás cukor
1 darab kisebb citrom reszelt héja
8 dkg mazsola
40 dkg sűrű lekvár, vagy 15-15 dkg darált dió, őrölt mák és porcukor
0,3 dl tej

A nyújtáshoz
kevés rétesliszt

A tésztához
2 dl tejföl
1 csipetnyi só
40 dkg rétesliszt
25 dkg Rama

Elkészítés:


A tésztához a lisztet a Ramával két tenyerünk között elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva kb.15 percre félrerakjuk. Ez elegendő idő arra, hogy elkészítsük a dió-és a máktölteléket, (ha a kifliket nem lekvárral töltjük). Ehhez a diót a fele porcukorral, a fele mazsolával, a fele reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, majd egy 6 centi átmérőjű, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat félretesszük, a végén összegyúrjuk és kiszaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, majd kissé meghajlítjuk. Így nyeri el kifli formáját. Ezután Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb.15 percig sütjük. A kis kifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Zserbó
Zserbó

A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, 3 részre osztjuk. 15 perc pihenés után az elsőt tepsi nagyságúra nyújtjuk (30x40 cm) és olajozott/lisztezett tepsibe helyezzük. Megkenjük l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi omlós keksz (sütipecsétes)
Karácsonyi omlós keksz (sütipecsétes)

A lisztet a deszkára szitáljuk és egy kis mélyedést nyomunk bele. A vajat, porcukrot, és a sót a mélyedésbe tesszük. gyengén összekeverjük, majd a tojás sárgáját is hozzá tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar KARAMELLÁS FAHÉJAS KOCKA
KARAMELLÁS FAHÉJAS KOCKA

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből a fele cukorral kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukor másik felével és 3 ek vízzel krémesre keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hatlapos
Hatlapos

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk