120 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék (kelt tészta helyettesítő liszt ITT!)
30 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
3 db tojás (151 g)
1 tk. házi vaníliás eritrit (eritrit ITT! / vanília őrlemény ITT!)
1/2 tk. citromhéj (citromhéj ITT!)
Töltelék
60 g darált dió (ha megpirítod előtte, intenzívebb lesz az íze, ezért elég ennyi)
10 g Szafi Fitt útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
150 g cukormentes sárgabarack lekvár (sárgabarack lekvár ITT!)
2 ek. víz
30 g Szafi Fitt eritrit (eritrit ITT! , a lekvár édességétől és mennyiségétől függően lehet több vagy kevesebb)
Tészta:
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk 3 db egyforma részre a tésztát.
Ezeket egyenként 18*12 cm-es téglalapra nyújtsuk ki (2 szilikonos zsírpapír közt, ha ragadna a tészta szórjunk alá bambuszrostlisztet). Nem kell ekkora formába rakni majd, mert sűrű lesz a töltelék és nem fog kifolyni, tehát ez a kicsi adag is süthető simán a nagyobb tepsin.
Töltelék:
Mindent összekeverünk, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet, így nem folyik ki a töltelék.
Míg a tészta pihen el lehet készíteni a tölteléket is, ami addig sűrűsödik, míg az első lapot kinyújtjuk.
A tölteléket 2 részre osztjuk, majd megkenjük az egyenként kinyújtott lapokat és egymásra helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 10 percig, majd sima sütéssel további 20 percig sütjük. Szépen meg fog barnulni a felső lap. :)
FONTOS!
A felső lapot nagyobbra kell nyújtani, mert sütés közben a hagyományos hasonlóan összeugrik.
Még langyosan vonjuk be a paleo csokival, így szépen elterül rajta és könnyebb elkenni.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe!
A vajat megolvasztjuk egy nagyobb lábasban, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, a vizet, a kakaóport és a rumaromát és kevergetve addig főzzük, míg a kristálycukor teljesen el nem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 6 dkg élesztőt és beleteszünk 1 ek porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 10 dkg vajjal, 4 tojássárgájával, 2 pohár rummal, késhegynyi sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű