menu

Családireceptkönyv.hu

Por ételízesítő készítés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg tetszőlegesen összevágott leveszöldség!!
Például:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 kisebb fej káposzta
1 nagy karalábé
1 kisebb fej zeller a zöldjével együtt
1 csokor fehér répa zöldjével együtt
sárgarépa
zöldpaprika
1 db. paradicsom
30 dkg só

Elkészítés:


mindezeket megtisztítva húsdarálón akár a legkisebben ledarálom hozzákeverem a sót és ezt az adagot 4 tepsin, (hogy lazán legyen elterítve) napos helyre teszem.(Az a legjobb ha egész nap éri a nap)
ha tűző nap van akár 1 nap alatt képes teljesen kiszáradni!!
Vékony függönnyel vagy légáteresztő anyaggal letakarhatom.
napközben többször átforgatom.
Ezután ha kiszáradt akár még egyszer aprítógépben porrá törthetem.
Csavaros üvegbe nedvességtől védve lezárom!!
Ebből kb. 50 dkg. lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csülkös-csipetkés babgulyás
Csülkös-csipetkés babgulyás

A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom. Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Tejszínes citromfagylalt
Tejszínes citromfagylalt

A hozzávalókat, kivéve a habtejszínt egy főzőedénybe tesszük. Kb. 80 Celsius fokig hevítjük , eközben folyamatosan kevergetjük. Ha megvolt levesszük a tűzről és addig kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Füstölés páclé
Füstölés páclé

Össze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás tarhonyás hús
Gombás tarhonyás hús

A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk