menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart diós, mézes krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Diós piskótához:
6 tojás 15 dkg cukor 10 evőkanál víz 10 dkg darált dió 15 dkg liszt
½ Csomag sütőpor

Mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
1 halmozott evőkanál kakaó
4 dkg vaj
1 evőkanál méz
10 dkg cukor
2 tojás
1 teáskanál szódapor
Krémhez:
4 csomag tejszín ízű pudingpor
1,1 l tej 25 dkg porcukor 30 dkg vaj 2 vaníliás cukor

Elkészítés:


A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, kihűtve hozzáadjuk a porcukorral vaníliás cukorral habosra kevert vajat.

A diós piskótához a tojásfehérjéből habot verünk, miközben váltakozva kanalanként adagoljuk a cukrot és a vizet. Amikor már kemény a hab, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a diót és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es tepsiben, 180 fokra, előmelegített sütőben, megsütjük.

A mézes tészta lapokhoz a liszt kivételével a hozzávalókat, vízgőz fölött összemelegítjük, hozzátesszük a lisztet, összegyúrjuk, ha szükség még gyúrhatunk lisztet hozzá, két részre vágjuk, sütőpapíron kinyújtjuk, akkora méretűre, mint a piskótalap.
Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Összeállítjuk: alulra teszünk egy mézes lapot, rá a krém felét, szépen elsimítjuk, rá a diós piskótát, erre a krém másik felét, beborítjuk a másik mézes lappal és bevonjuk csoki mázzal.

Csoki máz: 15 dkg ét csoki, 3 evőkanál étolaj.

Kavart diós, mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A krumplit héjában megfőzzük meghámozzuk és krumpli nyomón áttörjük ( ha nincs reszelőn lereszeljük. hagyjuk kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertészsírt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Csokipuding avokádóval
Csokipuding avokádóval

1. A hozzávalókat (a gyümölcsöt megpucolva és feldarabolva) tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan! 2. Frissen tálaljuk: erdei gyümölccsel, tört dióval, kókusztejszínb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paleo jégnyalóka
Paleo jégnyalóka

Főzz erősebb teát, mint szoktál, hűtsd le, majd ízlés szerint friss citromlével és citromszeletekkel gazdagítsd. Töltsd jégkrémformákba, fagyaszd meg, és máris eheted!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
/1 Zabkeksz
/1 Zabkeksz

A hozzávalókat összekeverjük, majd golyókat formázzuk. Ízesíthetjük gyömbérre, fahéjjal, vaníliával stb. Előmelegített 180 fokos sütőben 8 percig sütjük az egyik oldalát és 4 perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk