3 t fehérje
10 dkg cukor
50 gr liszt
75 gr dió
krém
3 t sárgája
100 gr p cukor
175 ml tej
50 gr dió
1 teás kanál instant kávé por
rumesszencia
250 gr vaj
máz 200 gr csoki
200 gr tejszín
1 e kanál porcukor
A tojás fehérjét felverjük a cukorral , habcsók, belekeverjük a száraz anyagokat. 25x16 tepsibe 160 fokon süti míg kicsit megbarnul a teteje, 20 25 perc.
krém
A tojás sárgáját habosra keverjük felforraljuk a tejet,hozzáöntjük a tojáshoz ,tűzre tesszük és krémmé keverjük.Átöntjük keverőbe,kihűtjük, fha kihűlt fokozatosan verjük és kis darab vajakat adunk hozzá . Rákenjük a sütire.
máz
a tejszínt felforraljuk a cukorral,ráöntjük a csokira,homogénre keverjük ée ráöntjük a sütire,hűtjük szeleteljük
A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítem. Az almákat kicsumázom úgy, hogy a gyümölcsöt egészben hagyom: ezt vagy egy csumázóval hajtom végre, vagy egy késsel, négy vágással kiemelem a mag...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd kisütjük. Oliva olajjal kikenjük a palacsintasütőt minden palacsintánál. Miután kisült kockára vágjuk a palacsintákat, m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes