menu

Családireceptkönyv.hu

mignon máz /főzött/


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához

500 g kristálycukor
250 ml víz
1 teáskanál 20%-os ecet
15 perc főzés

.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Kezdéskor így néz ki.


Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.

Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.






Elkészítés:


Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 15 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.

mignon máz /főzött/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Epres tejberizs (Gizi)
Epres tejberizs (Gizi)

A rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a tejet, és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Palacsinta - bögrés
Palacsinta - bögrés

Mindent jól összekeversz és olajozott serpenyőben egyesével kisütöd.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Kókusztejes panna cotta
Kókusztejes panna cotta

A lapzselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk. Közben óvatosan felforraljuk a kókusztejet a kókusztejszínnel és a vaníliakivonattal, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az eritr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Egérke
Egérke

Olajban kell kisütni. Kanállal bele kell szaggatni az olajba. Kakaós vagy fahéjas porcukorral hintjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk