Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához
500 g kristálycukor
250 ml víz
1 teáskanál 20%-os ecet
15 perc főzés
.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Kezdéskor így néz ki.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 15 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.
A rizst legalább két vízben mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a tejet, és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent jól összekeversz és olajozott serpenyőben egyesével kisütöd.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lapzselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk. Közben óvatosan felforraljuk a kókusztejet a kókusztejszínnel és a vaníliakivonattal, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az eritr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajban kell kisütni. Kanállal bele kell szaggatni az olajba. Kakaós vagy fahéjas porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű