menu

Családireceptkönyv.hu

MOSTOHA SZELET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
3 dbtojás
120 gporcukor 50 mlvíz
50 mlolaj 125 grétesliszt
1 ev. kanálkakaó 1/2 csomagsütőpor
Vaníliás krém:
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
400 mltej
Tejszínes krém:
150 mlhabtejszín
200 ml tejföl 1 csomag vaníliacukor
csokoládéöntet

Elkészítés:


Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyikhez pedig hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük.
A világos tésztát egy kb. 23 x 32 cm nagyságú tepsibe öntjük, majd erre a világos tésztára kanalazzuk rá a sötét (kakaós) tésztát.
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 7
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 8
A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a tej másik, hideg felébe pedig beleszórjuk és elkeverjük a vaníliapudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle.
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 9
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 10
A meleg pudingot egy merőkanál segítségével rátesszük a csokoládés tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát „spirálosan” összekeverjük. Lényegében a villát beleszúrjuk a 3 rétegbe, és elkezdünk vele mozogni, olyan irányban és alakzatban, ahogyan csak szeretnénk.
A süteményt 200 fokon 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
Amíg a tészta sül, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és ez a krém kerül a kihűlt sütemény tetejére.

MOSTOHA SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés krémes -sütés nélkül
Gesztenyés krémes -sütés nélkül

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás alagút -saját recept -
Vaníliás alagút -saját recept -

Elkészítés : A kihűlt piskótára kenjük a kókuszos,tejszínhabbal,vajjal lazított krém nagy részét. A piskóta egyik végébe tesszük a rúdba sodort kekszmasszát és így tekerjük fel....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hatlapos
Hatlapos

1.A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. 2.Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. 3.A tésztát 6 f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Oroszkrém kocka
Oroszkrém kocka

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk