menu

Családireceptkönyv.hu

Tükörglazúr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


240 g cukor,
150 ml víz (80 ml a szirup elkészítéséhez, 70 ml a zselatin beáztatásához)
80 g kakaó,
14 g zselatin,
160 g tejszín (33%-os).

Elkészítés:


Szitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt 80 fokosra és olvasszuk fel benne a zselatint. Keverjük össze a szirupot és a tejszínes keveréket és főzzük egy percig a glazúrt. Ha kihűlt hűtőszekrényben tároljuk egy napon keresztül. Mielőtt a tortát bevonjuk a glazúrral, melegítsük fel a bevonót 30 fokosra. Fontos, hogy a hőfokokra figyeljünk ahhoz, hogy a glazúr tökéletes legyen. Nagyobb torták esetében érdemes kétszeres mennyiséget főzni.




















































mennyiséget főzni.

Tükörglazúr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Erdei gyümölcsös túrós őzgerinc
Avatar Judit Kedvelnék
Erdei gyümölcsös túrós őzgerinc

A margarint a fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, tejszínt, túrót. Hevítjük, majd a tűzről levéve botmixerrel elegyítjük, közben lassan hozzáadagoljuk a zselatin fixet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Málnás tiramisu tojás nélkül
Málnás tiramisu tojás nélkül

A málna nagyobb részét félreteszem. A többit a kártyához felhasználom. Főzöm kb.10 percig a málna, lekvár, szörp, víz, fahéj, cukor keverékét, majd botmixerrel pürésítem. Kemény h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Linzer
Linzer

A hozzávalókat összekeverem, vékonyra nyújtom, kiszaggatom. 160 fokom megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Enikő
Sport szelet
Sport szelet

A kekszet a kakaóporral összekeverjük.A többit összemeelgíteni,jénaiba tenni. Tetejére csokimáz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk