Áfonyás zebratorta

Hozzávalók:


Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg digestive keksz
10 dkg olvasztott vaj
pici fahéj
Sajtkrémhez:
70 dkg Philadelphia sajtkrém
1 dl tejföl
1 dl tejszin
1 citrom héja és leve
15-20 dkg porcukor izlés szerint
1 tk vanilia esszencia
3 egész tojás+2 tojássárgája
2 púpozott ek. keményitő
A fele sajtkrémbe:
25 dkg összetört áfonya
1 evőkanál keményítő

Elkészítés:


Egy közepes méretű kapcsos tortaformát beburkoltam több réteg alufóliával, ezzel téve vizhatlanná, mert vizfürdőben kell sütni. A kekszet ledaráltam és összekevertem a fahéjjal és az olvasztott vajjal. Ezt belenyomogattam a forma aljába, majd betettem a fagyasztóba amig elkészitettem a sajtkrémet.
A sajtkrém minden hozzávalóját egy nagy tálba tettem és kézi mixerrel összekevertem, nem kell túlkeverni, mert attól csak levegős lesz a krém és sülés közben hólyagos lesz a teteje. A sajtkrémmel könyebb dolgozni, ha szobahőmérsékletű. Ezután elfeleztem a sajtkrémet és a felébe belekevertem az áfonyapürét meg még egy kanál keményitőt, mert eléggé leves volt az áfonya. Kivettem a formát a fagyasztóból és a kekszalapra elkezdtem rétegezni a sajtkrémeket. Csakúgy, mint a zebratortánál mindig egymás tetejére öntjük a krémet és az magától szétterül. A tetejét egy pálcikával megdiszitettem és a formát egy magasfalú tepsibe állitottam. A tepsibe forró vizet öntöttem, kb a forma feléig ért és 180 fokos sütőben 50percig sütöttem. Amikor kész lett kihűtöttem és utána még betettem a hűtőbe pár órára, hogy szépen szeletelhető legyen. Nem voltam benne biztos, hogy szép lesz a mintája, de tálaláskor elégedett voltam vele.
Biztos unjátok már a sok áfonyás receptet, de ebben is az áfonyát helyettesiteni lehet más szép szinű gyümölccsel. Legfeljebb akkor ribizlipiros vagy éppen málnapiros zebratortátok lesz:)