Hozzávalók
5 dl vodka
1/2 vaníliarúd
1 dkg fahéjrúd
5 g koriandermag
2 szegfűszeg
5 g csillagánizs
5 dkg zöld kardamom (héjastul mérve)
továbbá:
35 dkg cukor
piros ételfesték
zöld kardamomot kicsit megtörjük, a vaníliát felhasítjuk, és a többi fűszerrel együtt a vodkához adjuk.
Az üveget lezárjuk, két hétig állni hagyjuk, és naponta felrázzuk.
Ezután négy dl vizet felmelegítünk, és a cukrot feloldjuk benne, majd a szirupot visszahűtjük és az alkoholhoz keverjük.
Újabb két napig pihentetjük, majd sűrű szövésű szűrőn vagy gézen átszűrjük, hogy víztiszta folyadékot kapjunk. Belekeverjük a piros ételfestéket, tiszta üvegbe öntjük, és hűtőben tároljuk.