Almarózsás pite

Hozzávalók:


Az almafa a rózsavirágúak rendjébe és a rózsafélék családjába tartozó nemzetség.
Mindez egy tálra rendezve:

Hozzávalók
Tészta
125 g puha vaj
70 g porcukor
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt narancshéj
100 g finomra őrölt mandula
150 g liszt

Krém
400 ml tej
100 ml fehérbor
3 db tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt narancshéj
6 ek cukor
4 ek liszt

5-6 db alma
barack lekvár

Elkészítés:



Keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
Adjuk hozzá a tojást és mandulát. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává.
Nyomkodjuk a tésztát 22/24 cm-es, kivajazott, lisztezett forma aljába és oldalára.
Sütőpapírral letakarva, tegyük a hűtőszekrénybe.

A krémhez, keverjük össze a lisztet a cukorral, a vaníliával és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a tojássárgájákat és egy kis tejet. Keverjük simára, öntsük hozzá a maradék tejet és a bort. Forraljuk fel, sűrítsük krémmé, hagyjuk kihűlni. (Liszt helyett használhatunk vaníliás pudingport is).

Zöldséghámozóval vágjunk az almákból csíkokat a virághoz, tekerjük őket rózsaformára.

Öntsük a krémet a tésztára, rendezzük a tetejére az almarózsákat.
Felmelegített baracklekvárral kenjük meg a virágok tetejét.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.

Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.