Almás habcsókos süti

Hozzávalók:


4 tojás,
10 kanál cukor + 8 kanál a habcsókhoz,
10 kanál olaj,
12 kanál liszt,
12 kanál tej,
1 sütőpor,
1 kg alma a töltelékhez

Elkészítés:


A tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, az olajat pedig cseppenként adjuk hozzá, akárcsak a majonéznél. A tejet kanalanként adjuk hozzá a liszttel váltakozva. A lisztet keverjük el a sütőporral.
Egy vajjal kikent tepsibe beleöntjük a masszát majd 15-20 percig sütjük. Csak félig kell megsütni.
Az almát lereszeljük majd, majd ízlés szerint megcukrozzuk és a hidegbe rakjuk.
Amikor a sütink félig kész van hozzáadjuk az almát is
4 tojás fehérjét 8 kanál cukorral felverünk, z alma tetejére rakjuk majd ismét sütőbe rakjuk, egészen addig, amíg a hab teteje barnára nem sül.
Kihűlve tálaljuk. 15 szelet simán kijön belőle, az elkészítési ideje 90 perc.