Almás habcsóktorta

Hozzávalók:


12 szelethez
10 dkg puha vaj+ a formához - 30 dkg cukor - 4 csomag vaniliás cukor- só- 3 tojás- 3/4 dl tej - 12,5 dkg liszt - 2 tk sütőpor - 1,5 dkg mandulapehely -60 dkg savanykás alma - 3,5 dl szűrt almalé - 1 csomag vaníliás pudingpor ( Főzős) - 5oo gr tejszín - 1/2 ek porcukor - alufólia

Elkészítés:


A robotgép habverőjével a vajat kikeverjük 10 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját. A tejjel váltogatva beledolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet, és kivajazott 26 cm-es kapcsos tortaformába töltjük.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük majd 15 dkg cukorral fényesre verjük. A habot lazán a tésztára simítjuk úgy, hogy körben 1 cm üres sáv maradjon. Megszórjuk a mandulapehellyel, és 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha szükséges, 20 perc után letakarjuk alufóliával. Késsel elválasztjuk a tortakarimától, rácson hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapot tálra helyezzük, és rákapcsoljuk a karimát.
A meghámozott , felkockázott almát 3 dl almalével, 5 dkg cukorral együtt felforraljuk, és lefedve 6-8 percig főzzük. Hozzáadjuk a maradék almalével kikevert pudingport, újra felforraljuk, majd kb. 1 percig főzzük. Elosztjuk az alsó lapon, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínből meg a maradék vaníliás cukorból kemény habot verünk, és az almatöltelékre halmozzuk. Ráhelyezzük a habcsókos lapot, és megszórjuk porcukorral. Végül leemeljük a tortakarimát.