Hozzávalók (1-2 adag, a mohóság függvényében )
Palacsinta tészta:
1 púpozott ek (35 g) liszt
1 csipet só
1 tk cukor
1 nagy tojás
1/2 tk vanília aroma
100 ml tej
Almás karamell:
1/2 Granny Smith alma
1 ek (30 g) vaj
1 púpozott ek barna vagy muscovado cukor
1/2 tk fahéj
Melegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre.
Olvasszuk fel a vajat és a cukrot egy kis (20cm) tapadásmentes serpenyőben (amit majd sütőbe is be tudunk tenni!).
Dobjuk rá a hámozott almaszeleteket és szórjuk meg fahéjjal.
Karamellizáljuk amíg az alma megpuhul, öntsük rá a tésztát, csak egy kicsit keverjük össze. Addig hagyjuk csak a lángon amíg a tészta elterül, akkor tegyük át a közben felforrósított sütőbe 10-12 percig.
Megszórhatjuk porcukorral, vagy tálalhatjuk tejszínhabbal, még melegen kínáljuk.