35 dkg liszt
15 dkg zsír
1 egész tojás,
1 tojás sárgája
késhegynyi sütőpor
csipet só
2 evőkanál cukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelék :
1,5 kg alma
2 db citrom reszelt héja
2 db citrom leve
25 dkg kristálycukor
fahéj ízlés szerint
10-15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg mazsola
Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet és citromhéjat, pároljuk. Amikor levet enged hozzáadjuk a mazsolát, még 5 percig pároljuk, végül belekeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk, egyenletesen elsimítjuk rajta az almatölteléket, majd rátesszük a tészta másik felét, tojásfehérjével megkenjük, 180 fokos sütőben szép pirultra sütjük. Amikor kihűl felszeljük, porcukorral meghintve tálaljuk.