Almás süti

Hozzávalók:


* 30 dkg búzaliszt (BL55)
* 16 dkg margarin
* 8 dkg porcukor
* 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
* 1 csipet só
* 10 g sütőpor
* 6 evőkanál 2,8%-os tej
* A töltelékhez
* 1.2 kg alma
* 15 dkg kristálycukor
* fahéj (őrölt)
* A tészta megkenéséhez
* 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű):



Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk. Egyik felét tepsibe tesszük, ráterítjük a megdinsztelt almatölteléket, majd rátesszük a kinyújtott tészta másik felét.
Rányomkodjuk és villával megszurkáljuk.
Tojássárgájával megkenjük, és világosbarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tepsiméret: 34x36x4 cm