Almatorta

Hozzávalók:


7-8 db kisebb egyforma méretű savanykás alma
7 dkg vaj
25 dkg porcukor

8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 db tojás
1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:


Az almákat meghámozom, majd magházát kiszúrom. Egy 4 l -es lábasba a cukrot teszek, barnára olvasztom, majd körbe csorgatom vele az edényt úgy hogy az oldala is cukormázas legyen. Beleteszem egymás mellé a meghámozott almákat. A vajat megolvasztom majd az almákra csorgatom és a sütőbe teszem, (140-150 fokon) körülbelül 20 percig, hogy megpárolódjon.

A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját cukorral kikavarom, a fehérjét kemény habbá jól felverem, majd bele kanalazom a sütőporral összekevert lisztet. A megpárolt almákra öntöm, majd visszateszem a sütőbe jó 20 percre. Az elkészült torta széleit éles késsel elvágom, majd egy nagy tálra kiborítom. Ha kissé kihűlt cikkekre szeletelem.