Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag

60 dkg csirkemell filé
10 dkg szárított paradicsom
10 dkg sajt
1 csipet só
1 csipet bors
1 csokor bazsalikom
10 dkg finomliszt
1 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


Az egész csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában bevágjuk, kettéhajtjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A hússzeletekre szórjuk a reszelt, vagy vékony szeletekre vágott sajtot, a darabolt szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket. A hússzeleteket feltekerjük, és hústűvel összetűzzük a hengereket.
Olajat forrósítunk, eközben liszt-tojás-zsemlemorzsába forgatjuk a töltött húsokat, és minden oldalát lassú tűzön jól átsütjük.
költség: 1700 Ft
elkészítettem: 1 alkalommal