Attila torta

Hozzávalók:


Kakaós lapokhoz:

4 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 evőkanál olaj
8 evőkanál víz
Fél cs. sütőpor

Sárga laphoz:
3 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
6 ek. víz
1/2 ek. olaj
Fél cs. sütőpor

Krémhez:
6 tojás
20 dkg kristálycukor
4 dkg kakaópor
25 dkg csokoládé

20 vaj
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl meggydzsem

Elkészítés:


A kakaós lap hozzávalóiból egy lapot sütünk egy 26 cm-es formában. A sárga lap hozzávalóiból is kikeverjük a piskótatésztát, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük meg.

A krémhez a tojásokat a kristálycukorral alaposan elkeverjük, majd egy lábasban vizet teszünk fel forrni és a tojásos masszát a gőz felett kb 8-10 percig főzzük. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd addig keverjük, amíg a csoki elolvad és a krém szépen besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

A teavajat, margarint és a porcukort alaposan kihabosítjuk, majd további keverés mellett hozzáadjuk a csokis krémet és alaposan összekeverjük.

Az egyik kakaós lapot vékonyan megkenjük dzsemmel, majd a krémmel. A sárga lapot teljesen megkenjük krémmel, majd 3 cm-es csíkokra vágjuk. Az egyik csíkot elkezdjük feltekerni, majd egy másikat tapasztunk hozzá és csiga alakban rátekerjük a többi csíkot is. Az így kapott réteget rátesszük a krémmel megkent kakaós lapra, a tetejére kenünk a dzsemből, majd a krémből és befedjük a másik kakaós lappal.