Banán- karamell pite

Hozzávalók:


Egyesít minden bűnösen finomat:

Tészta kéreg
25 dkg keksz, morzsára darálva
11 dkg vaj, olvasztva
3 ek cukor

Karamellás krém
11 dkg vaj olvasztva
11 dkg barna cukor
2 tk vanília aroma
3 dl cukrozott sűrített tej

Banán krém
½ l tejszín
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma

Elkészítés:


Tészta kéreg
Az összetevőkből gyúrjunk tésztát, és nyomkodjuk 22 cm-es kerek forma aljára, és 4 cm magasságban az oldalára.
Süssük előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben 10 -12 percig .
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk rácson kihűlni.

Karamellás krém
Forraljunk fel habzásig a vajat, a cukrot, és a vanília aromát.
Adjuk hozzá folyamatos keverés közben a sűrített tejet. Közepes lángon főzzük 3-4 percig, miközben a keverék kicsit sötétebb színű lesz.
Vegyük le a tűzről és öntsük az előkészített kéregre.
Tegyük minimum 2 órára a hűtőszekrénybe, vagy akár tovább is.

Banán krém
Verjük fel habbá, óvatosan forgassunk bele 4 érett banánt, amit felszeleteltünk.
Tegyük az elkészült banános habot az alaposan lehűtött karamell rétegre.
Szórjuk meg csokoládé forgáccsal.
Minimum egy órát hűtsük a tálalás előtt.