Banános-csokoládés kocka

Hozzávalók:


1.
tyúk tojás 8 db • kristálycukor 8 EK • vaníliacukor 1 db • napraforgó olaj 2 EK • finomliszt 8 EK • sütőpor ½ cs
Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, valamint belekeverjük a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a kizsírozott és lisztezett tepsibe, és az előre melegített sütőben, 180-200 °C hőmérsékleten, úgy 10 percen keresztül sütjük.

2.
banán 6 db
A megsült szeletet kifordítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszanti irányban félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskótákra.

3. A krém elkészítése
tyúk tojás 3 db • kristálycukor 150 g • rétesliszt 2 EK • kakaó 2 EK
A tálba tojást, cukrot, lisztet és kakaót helyezünk, amelyeket pára felett összekeverünk, amíg a keverék meg nem sűrűsödik. A keveréket hagyjuk kihűlni.

4.
vaj 250 g
A kihűlt kásába fokozatosan adagoljuk a lágyított vajat, és a krémet elektromos habverővel simára veretjük.

5.
A krémet egyenletesen rákenjük a banánra. A kalács felszínét kiigazítjuk és eltesszük a hűtőbe.

6. Az öntet elkészítése
főzőcsokoládé 100 g • tejföl 33% zsírtartalommal,habarásra 100 g
Pára felett, állandó keverés mellett feloldjuk a csokoládét, leöntjük tejföllel és egy ideig kevergetjük, amíg a keverék nem folyódik össze.

7.
A csokoládés öntetet ráöntjük a kalácsra és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.

8.
porcukor 100 g • keményített zsír 100 g • tejpor 100 g
A kalácsot kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket formák által, marcipánból vágtunk ki, és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját nem valódi marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és zsiradékból kidolgozunk egy szilárdabb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.