Banános- rumos- csokis sütemény

Hozzávalók:



Tészta
5 tojás
30 dkg cukor
125 ml olaj
20 dkg liszt
1 dkg sütőpor
3 ek kakaópor
125 ml víz

Krém
1 cs vaníliás puding (4 dkg)
375 ml tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj
4 ek rum
7 db banán

Máz
3 ek kakaó
4 ek cukor
6 ek tej
5 dkg vaj

Elkészítés:




Keverjük össze a tojássárgájákat a cukorral az olaj és a vízzel.
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd adjuk a sárgájás keverékhez.
Verjük habbá a tojás fehérjét, és részletekben forgassuk bele a tésztába.
Öntsük zsírpapírral bélelt, kivajazott 24 x 28 cm méretű tepsibe.
180 °C- ra előmelegített tepsiben 40 per alatt sül meg (tűpróba)
Rácson hagyjuk kihűlni.

Sűrítsük be a pudingport a tejben.
A vajat keverjük krémesre a cukorral és a rummal, adjuk a lehűlt pudinghoz.
A csokis tésztára terítsük rá a karikákra vágott banánt, öntsük rá a vaníliás krémet.

A tejet a kakaóval és a cukorral kis lángon melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik, az első buborékok megjelenése előtt vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vajat. Keverjük el, hogy feloldódjon.
Kicsit hagyjuk hűlni, de mielőtt teljesen megdermedne öntsük a sütemény tetejére.

UI: A krémet lehet duplán csinálni, hogy vastagabb réteg legyen.