Barackos csiga

Hozzávalók:


0,5 kg liszt,
3 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
pici só.

Elkészítés:


A tésztát megdagasztjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezalatt 1 csomag vaníliás pudingporból 3-4 kanál cukorral és 4 dl tejjel jó sűrű pudingot főzünk.
A megkelt tésztát kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk 10 dkg előzőleg beáztatott mazsolával. Feltekerjük, mint a beiglit és 16 egyforma szeletre vágjuk amiket egy papírral bélelt tepsibe fektetünk.
10-15 perc sütés után kivesszük, mindegyik csiga tetejére ráteszünk egy adag pudingot és egy felezett, hámozott kajszibarackot. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 - 25 perc alatt készre sütjük.
A csigákat még forrón olvasztott vajjal átkenjük ettől szép fényesek lesznek.