Barackos szélforgó

Hozzávalók:


50 dkg leveles tészta, 250g túró, 30g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, ½ citrom leve, 450g felezett sárgabarackkonzerv, 5 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 evőkanál cukor

Elkészítés:


A sütőt melegítse elő.
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot és citromlevet jól keverje össze.
A tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használja fel és ütőpapírral együtt tekerje ki és helyezze a tepsibe, majd vágjon 10x10 cm nagyságú kockákat. 1 kanál tölteléket helyezzen a négyzetek közepére.

A saroktól közép irányba haladva ferdén vágja be a tésztát, és a sarkait az ábra szerint hajtsa be.
A gyümölcsöt csöpögtesse le, és egy fél sárgabarackot tegyen a szélforgók közepére.
A szélforgókat süsse aranysárgára.
Majd sárgabaracklekvárral és porcukorral meghintve tálalja.