24 x 36-cm-es tepsihez
a tésztához:
25 dkg liszt
6 dkg porcukor
13 dkg vaj + kevés a tepsi kenéséhez
1 tojás
csipet só
1/2 csomag sütőpor
a töltelékhez:
7 dl őszibarackbefőtt
2 evőkanál búzadara
50 dkg túró
8 dkg étkezési keményítő
20 dkg cukor
50 dkg tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
a díszítéshez: porcukor, mentalevél
A befőttet lecsöpögtetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába simítjuk. A töltelék hozzávalóit, a barackot és a búzadarát kivéve, elkeverjük. (Ha darabosabb állagú a túró, botmixerrel pépesre dolgozzuk.) A gyümölcsöt kisebb kockára vágjuk.
Egy evőkanál búzadarát egyenletesen a tésztára szórunk, és ráterítjük az őszibarackot.
Meghintjük a maradék búzadarával, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra melegített sütőbe toljuk a süteményt, és 50-60 percig sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük. Mentalevéllel díszítve és porcukorral meghintve tálaljuk.