45 dkg darált bárányhús (lehet más hús is), 1 csomag leveles tészta, 1/2 fej vöröshagyma, só, bors, rozmaring, 3 tojás, 1 marék fekete olajbogyó, kevés vaj.
Elkészítése: A felaprított vöröshagymát kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst és erősebb tűzön kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint rozmaringgal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyót, felöntjük kevés borral vagy vízzel és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús megpuhul, hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig főzzük, amíg a massza összeáll, és a tojás összefogja a húst. Félrerakjuk hűlni. A csomagolásából kihajtogatjuk a leveles tésztát, ráhalmozzuk a tölteléket egy sávban és feltekerjük. Tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük (kb. fél óra). Langyosan szeleteljük.