30 dkg finomliszt
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
3 ek tejföl
10 dkg porcukor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez
25 dkg tehéntúró
5 dkg mazsola (elhagyható)
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
1 db tojás
12 dkg cukor
1 kk citromhéj (reszelt)
5 dkg vaj (olvasztott, a tészta kenéséhez)
A sütéshez
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A túrót áttörjük, a mazsolával, cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a tojással összekeverjük, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a megolvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós tölteléket elterítjük rajta, és feltekerjük.
A rétest egy mély, kivajazott tepsibe fektetjük. Leöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejjel.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Melegen vagy akár hidegen is kitűnő.
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 30x20 cm