Gyúrt tészta:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
30 dkg liszt
kevés tej
fél cs sütőpor
Piskóta:
2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor
Töltelék:
20 dkg darált dió
ízlés szerint cukor
baracklekvár
Máz:
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
2 ek tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és a rudakra öntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és még tovább keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük.