Bögrefedő keksz

Hozzávalók:


250 g liszt
100 g vaj, hidegen, kockázva
120 g cukor
1 db tojás
1 tk citromhéj
40 g törökmogyoró
40 g feketecsoki
csipet só

Elkészítés:


Morzsoljuk össze a vajat a liszttel. Keverjük hozzá a cukrot, a tojást, a citromhéjat és a sót.
Gyúrjuk össze, formáljunk belőle golyót és pihentessük 30 percig a hűtőszekrényben.

Zsírpapír vagy folpack között nyújtsuk ki a tésztát kb 0.5 cm vastagra.
Egy kerek süteménykiszúróval szúrjuk ki a fedőket. Méretezzük kicsivel nagyobbra a bögrénk átmérőjénél!

A maradék tésztából formázunk 6 cm hosszú hengereket, amiket hajlítsunk be 'U' alakúra, és erősítsük a fedő tetejére középen. Távtartónak zsírpapírból feltekert hengereket toljunk a fülek alá.
Az így elkészített sütiket rakjuk sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tegyük ismét 30 percre a hűtőbe!

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Süssük a sütiket 15 perc alatt aranysárgára. Hagyjuk teljesen lehűlni,
A biztonság kedvéért ne füleinél fogva emeljük le a lapról!

180 °C-on pirítsuk kb.15 percig a mogyorót . Dörzsöljük le a héját és daráljuk durvára.
Olvasszuk fel a csokoládét, ecsettel kenjük rá a fedők oldalára, majd forgassuk bele a mogyoróba.
Dermedésig hagyjuk őket zsírpapíron.