Bounty torta

Hozzávalók:


Bonty torta
A kókusz nagy megosztó.
Vagy rajongás és imádat vagy teljes elutasítás. Részemről az örök szerelem.
A recept és a kép forrása Marija Petrović, a Palachinka blog írója:

Kókuszos habcsók réteg
9 db tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
21 dkg kókuszreszelék
csipet só

Csokoládés krém
11 db tojássárgája
12 dkg kristálycukor
30 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
30 dkg vaj
60 ml tej

Elkészítés:


A kókuszos réteghez verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval és a cukorral.
Óvatosan forgassuk hozzá a kókuszreszeléket.
Egy nagy (38 x 32 cm), sütőpapírral borított tepsire terítjük, majd 150°C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, a sütőben hagyjuk kihűlni. 3 egyforma részre vágjuk.
(A sütésnél figyeljük, hogy ne égjen, inkább száradjon, mint egy habcsók. Ha úgy látjuk, hogy barnul, akkor inkább csökkentsük a hőmérsékletet 130°C-ra!)

A csokoládé krémhez a tojássárgájákat a cukorral vízgőzön besűrítjük.
Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a tejet és az apróra vágott csokoládét, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük az előzetesen habosra kevert vajat.

Összeállítjuk a tortát, a kókuszos rétegeket megtöltjük a csokoládé krémmel, majd bevonjuk kívülről is a tortát.
Ha a csokoládé krémet spórolósan csak 9 tojássárgájából készítjük (ennyi kell a kókuszos réteghez), akkor a külsejére már nem jut, de úgyis nagyon jó.