100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor
4 db tojás
150 g liszt
1 tk sütőpor
300 g túró
1 cs vaníliás cukor
300 g meggy, mirelit
csipet só
A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel.
Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot.
Öntsük hozzá a csokoládés vajas keveréket is, majd a sütőporral elkevert lisztet és lassú fokozaton keverjük össze.
Egy másik edényben a túrót keverjük krémesre a maradék 100 g cukorral, és a maradék 2 db tojással.
Vajazzunk ki 20 cm átmérőjű kerek torta formát, vagy kis méretű tepsit és öntsük az aljára a tészta harmad részét
Erre öntsük rá a túrós keverék felét, szórjuk rá a gyümölcs felét, majd ismét kakaós tészta, túrós keverék .. Ha nem sikerül a 2. réteg kakaós tésztát tökéletesen egyenletesre elkenni az nem baj.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig (tűpróba).
Hagyjuk kihűlni a formában.