Búrkifli leveles tésztából

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g)

A töltelékhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió

- porcukor

Elkészítés:



1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat.
2. A leveles tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk (kicsit alálisztezünk, hogy ne ragadjon le), majd 3 egyforma csíkra osztjuk/vágjuk. Minden csík alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.

3. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk a darált dióval, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-24 percig sütjük. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben 200 fokon süssük) Sütés után néhány percig hagyjuk a tepsiben, majd amikor picit kihűlt, akkor késsel óvatosan levesszük a tepsiről. (forrón azért nem ajánlatos levenni a tepsiről, mert akkor még nagyon puha a tészta és könnyen eltörhetnek a kiflik)
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.