Hozzávalók:
20 dkg cukor
2,5 dl víz
7,5 dl narancslé
1/2 citrom frissen facsart leve
1,25 dl Campari
A vízből és a cukorból kis lángon főzzünk szirupot. Pontosan 4 percig forraljuk.
Vegyük le a tűzről és hűtsük le, a mennyisége ekkor kicsit több, mint 2,5 dl.
Keverjük össze a narancslét, a citromlét és a Camparit, adjunk hozzá 2,5 dl lehűtött szirupot. A keverék íze kissé édesebb folyékony formában, mint fagyasztva.
Készítsük el fagylaltgépben.
A vízből és a cukorból kis lángon főzzünk szirupot. Pontosan 4 percig forraljuk.
Vegyük le a tűzről és hűtsük le, a mennyisége ekkor kicsit több, mint 2,5 dl.
Keverjük össze a narancslét, a citromlét és a Camparit, adjunk hozzá 2,5 dl lehűtött szirupot. A keverék íze kissé édesebb folyékony formában, mint fagyasztva.
Készítsük el fagylaltgépben.
Vágjuk le egy narancs tetejét, kb. 1,5 cm-t, csak pont annyit, hogy ki tudjuk a gyümölcs húst kaparni a héjból. Töltsük az így elkészült üregbe a sorbetet, tegyük vissza rá a kalapját és minimum 4 órára tegyük a fagyasztószekrénybe.
Tálalás előtt óvatosan, késsel vágjuk le róla a narancs héját. Díszítsük fűszernövények levelével (menta, citromfű, bazsalikom) és egy szegfűszeggel.