Hozzávalók: 1 csomag yufka tészta, 500 gr. friss túró, 1 tojás sárgája, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 kanál búzadara, 1 csipet só, ízlés szerint 3-4 kanál porcukor. Továbbá: olaj a sütéshez, vaníliás porcukor a szóráshoz.
A túrót tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk, hogy ne maradjanak benne túl nagy csomók. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a búzadarát, a csipet sót és a porcukrot. Kikeverjük. A tésztát kibontjuk és amíg dolgozunk vele, addig egy nyirkos konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki, mert akkor törni fog. Veszünk egy vékony tésztalapot és a szélesebb részére teszünk egy csíkban a töltelékből. A tészta két végét a töltelékre hajtjuk, majd szorosan feltekerjük. A tészta csücskét vizes ecsettel lekenjük, hogy összetapadjon. Kb. olyannak kell lennie, mint egy szivarnak. Amíg tart a töltelékből, addig tekerjük a szivarokat. Nekem 25 db. lett.